Wetwijzing Bouwbesluit 2022

Vanaf 1 juli is het verplicht om rookmelders te hebben die voldoen aan Europese norm EN14604. rookmelders die aan deze norm voldoen zijn getest op hun geluidssignaal en hun vermogen om op tijd rook te detecteren. Er moet vanaf 1 juli 2022 wettelijk een rookmelder hangen op elke woonverdieping in uw huis en in alle besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. het doel van deze wetswijziging is om het aantal slachtoffers bij woningbranden te verminderen.

Veiligheid

het verplichten van rookmelders in het nieuwe Bouwbesluit is niet voor niks, de meeste slachtoffers bij woningenbranden komen door de rook. In een paar minuten kunt u al bewusteloos raken. In uw slaap werkt uw neus namelijk niet, maar uw gehoor wel, daarom redden rookmelders levens.

Eventuele gevolgen

Als een woning niet voldoet aan de nieuwe wetgeving van het bouwbesluit, dan kan een woning als ‘niet conform’ worden gezien door de gemeente of een andere controlerende instantie. Hiervoor kunt u een boete krijgen. Ook kan een verzekeraar besluiten niet uit te keren na een brand in een huis zonder de verplichte rookmelders.

MEBA Beveiligingen kan dit voor uw Woning(organisatie) organiseren!

MEBA Beveiligingen is gespecialiseerd op het gebied van brandbeveiliging en preferentie. Onze specialisten staan klaar om voor uw woning maatadvies te geven om te voldoen aan het nieuwe bouwbesluit. MEBA Beveiligingen werkt met compacte draadloze rookmelders met een batterij die minimaal 10 jaar meegaat! U heeft er dus geen omkijken meer naar.