Anti-inbraak tips voor uw bedrijfspand

Wanneer inbrekers binnenkomen in uw bedrijfspand, kunnen zij veel schade aanrichten. Zo kunnen ze uw ramen of deuren beschadigen tijdens de inbraak. Daarnaast kunnen ze waardevolle spullen meenemen én bestaat er ook nog eens een kans dat er vertrouwelijke bedrijfsgegevens buit gemaakt worden. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom geven wij u graag een aantal belangrijke anti-inbraak tips.

Zorg ervoor dat uw pand onaantrekkelijk is voor inbrekers

Loop eens naar buiten en kijk op verschillende plekken naar binnen in uw bedrijfspand. Staan er populaire producten, dure computers of apparaten in beeld? Dan maakt u het voor inbrekers wel heel interessant om eens te proberen naar binnen te komen. Zorg er daarom voor dat waardevolle spullen uit het zicht staan. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld het zicht af te schermen met gordijnen of folie op de ramen.

Sluit alle ramen en deuren

Het klinkt natuurlijk vanzelfsprekend dat alle ramen en deuren gesloten moeten worden. Helaas komt het nog wel eens voor dat dit toch vergeten wordt. Daarom is het belangrijk dat de laatste die het bedrijfspand verlaat, controleert of alle ramen en deuren gesloten zijn. Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste hang- en sluitwerk voor uw bedrijfspand.

Plaats dubbel of gelaagd glas

Heeft u nog enkel glas in uw bedrijfspand? Vervang dit dan voor dubbel of zelfs gelaagd glas. Met enkel glas kan een inbreker heel eenvoudig een raam intikken. Met dubbel glas gaat dat een stuk moeilijker. En als de inbreker toch deze uitdaging aangaat, duurt het een stuk langer voordat het lukt én het maakt meer lawaai. Dat schrikt inbrekers vaak af.

Gelaagd glas is nog veiliger. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer lagen glas met daartussen een transparante onzichtbare kunststof folie. Dit zorgt ervoor dat het glas wel kan beschadigen, maar niet kan breken. De inbreker maakt hierdoor geen schijn van kans om via het raam naar binnen te komen.

Houd elkaars panden in de gaten

Heeft u buren? Maak dan de afspraak dat jullie elkaars panden in de gaten houden. Ziet u iets verdachts? Wees dan alert en bel eventueel de politie. Zo voorkomt u samen dat er buit gemaakt wordt.

Laat zien dat uw pand beveiligd is

Maak duidelijk aan de inbreker dat uw pand beveiligd is. Dit kunnen inbrekers zien door de camera’s die er hangen, maar ook door stickers op uw ramen en deuren te plakken waarop staat dat uw pand beveiligd is. Hierdoor weten inbrekers dat ze in de gaten gehouden worden, op elk moment van de dag. Camera’s hebben een groot afschrik effect. U kunt de camera’s ook koppelen naar de meldkamer waar de beelden live gezien worden en direct de politie kan inschakelen.

Investeer in goede buitenlampen

Wat inbrekers goed afschrikt zijn buitenlampen die werken op een bewegingssensor. Inbrekers zijn in een keer zichtbaar, waar ze niet op verdacht zijn. Zorg er voor dat deze lampen ver buiten bereik zijn of dat ze niet kapot kunnen, zodat inbrekers er niet voor kunnen zorgen dat ze niet te zien zijn op de camera’s.

Zorg voor een goed alarmsysteem

Komen inbrekers toch binnen? Dan is het belangrijk dat er een alarm afgaat. Een goed alarmsysteem gaat al af als er een glasbreuk is, zodat de inbreker nooit ver kan komen. Wij leveren hoogwaardige alarmsystemen voorzien van anti-maskdetectie, glasbreukdetectie, deurstandsignalering en trildetectie.

Bent u in het bezit van ons alarmsysteem en gaat het alarm af? Dan komt er direct een melding binnen bij onze alarmcentrale, die 24 uur per dag bereikbaar is. Vervolgens worden u en de politie op de hoogte gesteld om direct de juiste maatregelen te nemen.

MEBA beveiligingen

MEBA beveiligingen is uw deskundige op het gebied van veiligheid. Wij hebben jarenlange praktijkervaring in de beveiligingstechniek en weten wat er nodig is om uw bedrijfspand optimaal te beschermen tegen inbraak. Een goede beveiliging van uw bedrijfspand gaat samen met maatwerk. Iedere situatie is anders waardoor maatwerk noodzakelijk is. Wilt u meer weten of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op.