Jaarlijks onderhoud een wettelijke verplichting

Het goed onderhouden van dit veiligheidssysteem zorgt ervoor dat het systeem optimaal en probleemloos functioneert. Dit getuigt niet alleen van een goede zorg voor uw medewerkers, cliënten en bezoekers, maar is ook een wettelijke eis. Onze onderhoudsmonteurs ontzorgen u van deze verplichting.

Onderhoud en service

Conform het bouwbesluit 2012 en de Arbo-wet dient in ieder gebouw waar een nood/vluchtweg verlichtingssysteem aanwezig , deze tenminste één keer per jaar geïnspecteerd en onderhouden te worden.

Onze onderhoudsspecialisten ontzorgen u van deze wettelijke verplichting conform de NEN-EN 50172.

Het onderhoud bestaat uit een strak gereguleerd stappenplan, ook word het bestaande brandweerlogboek uitgebreid of indien er geen logboek aanwezig is één gemaakt.

Het logboek geeft voor de controleerde instanties zoals gemeente en brandweer in één oogopslag de onderhoud status van de noodverlichting weer. Per armatuur is duidelijk aangegeven wanneer de lichtbron en accu voor het laats zijn vervangen en wanneer de accu wederom aan vervanging toe is.

Het brandweerlogboek is altijd op lokatie en direct toegankelijk, de verdere onderhoudsafhandeling is volledig digitaal. Van ieder storing en onderhoudsbezoek word een digitale bon opgemaakt met de op en aanmerkingen van het bezoek. Ook word er ieder jaar een digitaal onderhoudscertificaat afgegeven met de status van het systeem.

Onze beveiligingsadviseur neemt dit rapport op lokatie met u door en bespreekt ook de noodzakelijke aanpassingen. Deze aanpassingen worden in een risicoanalyse (prioriteiten plan van aanpak) aan u gepresenteerd.