Onderhoud brandmeldinstallatie

Voor aanschaf en onderhoud van een brandmeldinstallatie kunt u terecht bij MEBA beveiligingen Met een brandmeldinstallatie zorgt u voor een grotere brandveiligheid van uw bedrijf.

Maandelijks onderhoud van uw brandmeldinstallatie

MEBA beveiligingen geeft advies voor de juiste installatie voor de organisatie, installeert deze en kan u ook helpen bij de benodigde onderhoud van de brandmeldinstallatie. In de wettelijke regelingen NEN2535 en NEN2654, is vastgelegd dat het testen en onderhoud van de brandmeldinstallatie maandelijks verplicht is.

Onderhoud brandmeldinstallatie voor de optimale werking

Met goed onderhoud van de brandmeldinstallatie wordt een juiste werking gewaarborgd en nodeloze meldingen voorkomen. De brandweer rukt namelijk regelmatig uit naar brandmeldingen  welke niet worden veroorzaakt door een brand, maar bijvoorbeeld door roken, koken, stof of uitlaatgassen. Onnodige meldingen kunt u onder andere voorkomen door goed beheer en onderhoud van de brandmeldinstallatie. Het onderhoud dient te worden uitgevoerd door een opgeleid persoon.

Onderhoud brandmeldinstallatie door MEBA monteurs of door uzelf

MEBA beveiligingen heeft opgeleide monteurs in dienst die volgens de NEN2654 de ervaring en het juiste diploma bezitten. Wanneer u zelf het onderhoud wilt uitvoeren, dan kunt u bij ons de cursus opgeleid persoon volgen. De cursusdag wordt afgesloten met een examen conform de eindtermen van het NIBHV. MEBA beveiligingen is een NCP-gecertificeerd bedrijf. Hiermee voldoen we aan de normen en voorschriften op gebied van inbraakpreventie en brandveiligheid volgens het Nationaal Centrum voor Preventie. Voor informatie of uitvoering van het onderhoud aan de brandmeldinstallatie zijn we u graag van dienst.