Wij stellen onze nieuwe bedrijfsleider graag aan u voor

Sinds 1 oktober is ons team versterkt! Alje Stegewans is de nieuwe bedrijfsleider van MEBA beveiligingen op onze locatie in Leek. In dit bericht stellen wij Alje graag aan u voor.

De wereld van beveiliging staat niet stil

“Enkele maanden geleden trof ik Jan Schipper op mijn levenspad en zijn we in gesprek geraakt. De wereld van beveiliging staat niet stil en is continu in ontwikkeling. Er komen veel mogelijkheden om technieken samen te voegen met daarbij de wet-/regelgeving in acht nemend. Jan heeft mij de mogelijkheid gegeven om binnen MEBA beveiligingen hier invulling aan te geven. MEBA beveiligingen is een bedrijf dat al ruim vijftien jaar bekend staat in de markt als specialist in beveiligingstechnieken. De komende tijd leggen we de focus op de groei en nieuwe mogelijkheden binnen de huidige en toekomstige technieken”, vertelt Alje.

Opdrachtgevers ontzorgen door kennis te delen

“Goede ervaren specialisten zijn lastig te vinden in de markt. Het is daarom belangrijk om nieuwe medewerkers op te leiden in ons vakgebied. Men zegt altijd ‘kennis is macht’ maar ik vind kennis delen nog veel belangrijker. Dit geldt ook voor de adviezen die wij geven aan onze opdrachtgevers. We zien vaak dat beveiligingstechnieken met het daarbij behorende woud aan wet- en regelgeving altijd een lastig onderwerp is. Met onze expertise in het vak willen wij de opdrachtgever ontzorgen en daarbij een veilige werk- en leefomgeving bieden. Ik zie de toekomst met mooie uitdagingen en vertrouwen tegemoet.”

Sinds zijn 19e werkzaam in de beveiliging: “Ik geniet er elke dag van”

Alje is al op 19-jarige leeftijd in aanraking gekomen met het vak beveiliging. “Sindsdien heb ik het nooit meer losgelaten en geniet ik er elke dag van. Ruim 23 jaar geleden ben ik begonnen in de buitendienst als Monteur Beveiliging. Daar deed ik klussen door heel Nederland. Het waren lange dagen en veel reizen. Hierdoor heb ik veel geleerd in de verschillende technieken van beveiliging”.

Na een aantal jaren in de buitendienst gewerkt te hebben bij verschillende bedrijven, heeft Alje de stap gemaakt naar de binnendienst: “Destijds ben ik begonnen als Werkvoorbereider en heb ik in de jaren erna mijn papieren gehaald op het vakgebied brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties. Na verschillende functies te hebben doorlopen van Werkvoorbereider naar Projectleider/Projectmanager heb ik de stap mogen maken naar Teamleider. De afgelopen drie jaar ben ik Teamleider geweest bij Strukton Worksphere regio Noord Oost. Daar heb ik leiding mogen geven aan 30 specialisten in de beveiliging.“

Over Alje

Alje is woonachtig in Drachten samen met zijn vrouw en drie kinderen. “In mijn vrije tijd mag ik graag klussen in en om het huis. Ik ben ook met regelmaat als vrijwilliger aan het klussen bij de Drachtster Boys, de lokale voetbalclub. Daarnaast ben ik ook conrector bij een examenbureau voor brandveiligheid. Daar kijk ik examens na voor brandmeld en ontruiming.”